12.01.2012, Saat: 05:48
1.6.5 Sürümünde, Admin + Mod Kp'den Eklenen Forum Duyuruları Gözükmüyor/Çıkmıyor Sorununa [Çözüm Yolu]
Bildiğiniz gibi 1.6.5 paketinde bazı teknik kod hataları oluşmuştu, örnek verecek olursak eğer son yaşanan sorunlardan birisi olarak ''forum duyurusu'' eklediğimiz zaman gözükmüyordu. Biraz araştırma yaptım ve 1.6.5 serisinin ''forumdisplay.php'' dosyasında oluşan teknik bir kodlama hatası olduğunu tespit ettim.
Çözümü için şu adımları izleyiniz:
./forumdisplay.php dosyasını notepad++ programı ile açıp 630. satırdan 731. satıra kadar olan tüm kodları silip aşağıdaki kodları ekleyin/değiştirn..
Yada kodlarla uğraşmak istemeyenler benim düzenlemiş olduğum forumdisplay.php dosyasını ekten indirip kullanabilirler..
Bu işlemden sonra, sorun muhtemelen çözülmüş olacaktır.. Ayrıca bu hatanın 1.6.6 serisinde düzeltileceği söyleniyor..
Denenmiştir + Text Okey + MC-TR farkı ile bu sorunada son noktayı koymuş olduk.. serkan abi sağolsun
Bildiğiniz gibi 1.6.5 paketinde bazı teknik kod hataları oluşmuştu, örnek verecek olursak eğer son yaşanan sorunlardan birisi olarak ''forum duyurusu'' eklediğimiz zaman gözükmüyordu. Biraz araştırma yaptım ve 1.6.5 serisinin ''forumdisplay.php'' dosyasında oluşan teknik bir kodlama hatası olduğunu tespit ettim.
Çözümü için şu adımları izleyiniz:
./forumdisplay.php dosyasını notepad++ programı ile açıp 630. satırdan 731. satıra kadar olan tüm kodları silip aşağıdaki kodları ekleyin/değiştirn..
PHP Kod:
// Get Announcements
$forum_stats = $cache->read("forumsdisplay");
if($forum_stats[-1]['announcements'] || $forum_stats[$fid]['announcements'])
{
$limit = '';
$announcements = '';
if($mybb->settings['announcementlimit'])
{
$limit = "LIMIT 0, ".$mybb->settings['announcementlimit'];
}
$sql = build_parent_list($fid, "fid", "OR", $parentlist);
$time = TIME_NOW;
$query = $db->query("
SELECT a.*, u.username
FROM ".TABLE_PREFIX."announcements a
LEFT JOIN ".TABLE_PREFIX."users u ON (u.uid=a.uid)
WHERE a.startdate<='$time' AND (a.enddate>='$time' OR a.enddate='0') AND ($sql OR fid='-1')
ORDER BY a.startdate DESC $limit
");
$bgcolor = alt_trow(true); // Reset the trow colors
while($announcement = $db->fetch_array($query))
{
if($announcement['startdate'] > $mybb->user['lastvisit'])
{
$new_class = ' class="subject_new"';
$folder = "newfolder";
}
else
{
$new_class = ' class="subject_old"';
$folder = "folder";
}
$announcement['announcementlink'] = get_announcement_link($announcement['aid']);
$announcement['subject'] = $parser->parse_badwords($announcement['subject']);
$announcement['subject'] = htmlspecialchars_uni($announcement['subject']);
$postdate = my_date($mybb->settings['dateformat'], $announcement['startdate']);
$posttime = my_date($mybb->settings['timeformat'], $announcement['startdate']);
$announcement['profilelink'] = build_profile_link($announcement['username'], $announcement['uid']);
if($foruminfo['allowtratings'] != 0 && $fpermissions['canviewthreads'] != 0)
{
eval("\$rating = \"".$templates->get("forumdisplay_announcement_rating")."\";");
$lpbackground = "trow2";
}
else
{
$rating = '';
$lpbackground = "trow1";
}
if($ismod)
{
eval("\$modann = \"".$templates->get("forumdisplay_announcements_announcement_modbit")."\";");
}
else
{
$modann = '';
}
$plugins->run_hooks("forumdisplay_announcement");
eval("\$announcements .= \"".$templates->get("forumdisplay_announcements_announcement")."\";");
$bgcolor = alt_trow();
}
if($announcements)
{
eval("\$announcementlist = \"".$templates->get("forumdisplay_announcements")."\";");
$shownormalsep = true;
}
}
Yada kodlarla uğraşmak istemeyenler benim düzenlemiş olduğum forumdisplay.php dosyasını ekten indirip kullanabilirler..
Bu işlemden sonra, sorun muhtemelen çözülmüş olacaktır.. Ayrıca bu hatanın 1.6.6 serisinde düzeltileceği söyleniyor..
Denenmiştir + Text Okey + MC-TR farkı ile bu sorunada son noktayı koymuş olduk.. serkan abi sağolsun
Bağış yapmak ister misin?
[email protected]
[email protected]