Mybb Hakkında Soru ve Sorunlarız, Yardım ve Destek için MybbDepo external Adresini Ziyaret Ediniz.
Sponsor Reklam

duyuru Güncel Duyurular!
Güncel MyBB Dökümanları.. Güncel + Orijinal MyBB Sürümleri..
bilgi mybb

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
[Bilgi] W3 Validatör Hataları ve Çözümleri
#1
Bilgi 
W3c Validatör Hataları ve Çözümleri
1-) Resim eklerken yapılan eksik kodlama :
w3 standartlarına göre her koydugunuz bir resime bir açıklama girmek zorundasınız.eğer siteniz bir resim galeri sistesi ise ve siz eklediğiniz resimlerde tanıtım yazısı kullanmıyorsanız 1 sayfada 200 resim olsa 200 den fazla hata vericektir validator.
resim eklerken yazacagınız sadece 6 kadakterlik bir kod

Kod:
<img scr="xxx.jpg" width="xx" height="xx"/>

kullandıgımız bu kod her tarayıcıda hatasız olarak çalışır ancak sitemizi google'a sevdirmemiz için bunu şu şekilde yapıyoruz

Kod:
<img scr="xxx.jpg" width="xx" height="xx" alt="RESİM AÇIKLAMASI"/>

eğer resime açıklama koymak çok sıkıcı ve zor geliyorsa


Kod:
<img scr="xxx.jpg" width="xx" height="xx" alt=""/>

olarak da bırakabilirsiniz w3 bu kodu da kabul eder ancak sağlıklı bir kodlama olması için açıklama girmeniz lehinize olacaktır.

2-) karşılaştıgım hata ise tek satır tagları kapatmada meydana gelen kod hatalarıdır.<link> , <img> , <meta> gibi belli başlı taglar genelde tek satırlık kodlardır yani
<div> </div> şekilnde 2 tag kullanmadıgımız yerler vardır.

Kod:
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="screen">
Kod:
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="screen"/>

yukarıdaki 2 kod aynı işlevi görür 1. kodda validatorde hata alırken 2. kodda hata almazsınız. tek satırlık taglarda bitirişi /> şiklinde yapmalısınız.


YANLIŞ

Kod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" >

DOĞRU

Kod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

-------

YANLIŞ

Kod:
<img src="ixcfas.png" width="105" height="37" >

YANLIŞ

Kod:
<img src="ixcfas.png" width="105" height="37" />


YANLIŞ

Kod:
<img src="ixcfas.png" width="105" height="37" alt="">


DOĞRU

Kod:
<img src="ixcfas.png" width="105" height="37" alt=""/>

3.sırada ise tablo kullananlarda tablo biçimlendirmede yapılan hatalardır. örnek olarak bir tablomuz var ve biz bu tablomuzun arka planını ya da yüksekliğini değiştirmek istiyoruz..

Kod:
<table bgcolor="#cccccc" height="123"> </table>

bu kodda yapılan bir sitede bu satırda hata vermesi olasıdır.bununun en pratik şekilde düzeltimi şu şekildedir.

Kod:
<table style="background:#cccccc; height:123px;"> </table>

-----------

yaptığımız kodlamada eğer kodları el ile yazıyorsak tagları büyük harf ile başlatıp bitirmeyin

Kod:
<DIV> </DIV>

Kod:
<div></div>

Never forget me ,But when you forget me ,forget me forever!
The Owner


Ara
Cevapla
#2
Kod:
    <li><a href="forum.aygece.com/showteam.php">Yöneticiler</a></li>

hata diyor.

Kod:
(such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>").
vs.
çözemedim Öneri-Fikir

<li>
Ara
Cevapla
#3
Hocam bunları düzeltmesek ne olur sakıncası var mı?
Ara
Cevapla
#4
Pro v2 Packta W3 Validator kardeş 1 hata buluyor Oda Default Temada Oda Şu

Komple Değiştirilecek Şablon :header_welcomeblock_guest

YANLIŞ ŞABLON
PHP Kod:
<script type="text/javascript">
<!--
    
lang.username "{$lang->login_username}";
    
lang.password "{$lang->login_password}";
    
lang.login "{$lang->login}";
    
lang.lost_password " &mdash; <a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=lostpw\">{$lang->lost_password}<\/a>";
    
lang.register_url " &mdash; <a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register\">{$lang->welcome_register}<\/a>";
    
lang.remember_me "{$lang->remember_me}";
// -->
</script>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" id="panel-cerceve">
    <tr>
        <td rowspan="2" width="44" valign="middle" align="center" id="panel-avatar"><img src="{$theme['imgdir']}/default_avatar.png" alt="avatar" width="42" height="42" /></td>
        <td id="panel-ust"><span style="float: right;">{$lang->welcome_current_time}</span>{$lang->welcome_guest}</td>
    </tr>
    <tr>
<td id="panel-alt">
<form class="clearfix" action="member.php" method="post">
<input type="hidden" name="action" value="do_login" />
<input class="field" type="text" id="nick" name="username" size="23" value="Kullanıcı Adınız.. " onfocus="this.value=''" />
<input class="field keyboardInput" type="password" id="sifre" name="password" size="23" value="şifreniz.. " onfocus="this.value=''" />
<input type="submit" name="submit" value="{$lang->login}" class="bt_login" />
<label class="black" for="remember"><input type="checkbox" name="remember" id="remember" value="yes" checked="checked" />
<acronym title="Bu seçenek, sitemize her ziyaretinizde giriş bilgilerinizin otomatik olarak hatırlanmasını sağlar.">{$lang->remember_me}</acronym></label>&nbsp;&nbsp;<a class="lost-pwd" rel="nofollow" href="member.php?action=lostpw">{$lang->lost_password}</a>
&nbsp;&nbsp;<a rel="nofollow" href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register" title="Ücretsiz ve hızlı kayıt olabilmek için tıklayın."><img src="images/uye-ol.gif" style="vertical-align: middle;" alt="kayıt ol" border="0" height="14" width="58"></a></form>
</td>
</tr>
</table> 

Şablonu Komple Aşağıdaki İle Değiştiriyoruz...

DOĞRU ŞABLON
PHP Kod:
title="<script type="text/javascript">
<!--
    lang.username = "
{$lang->login_username}";
    lang.password = "
{$lang->login_password}";
    lang.login = "
{$lang->login}";
    lang.lost_password = " 
&mdash; <a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=lostpw\">{$lang->lost_password}<\/a>";
    
lang.register_url " &mdash; <a href=\"{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register\">{$lang->welcome_register}<\/a>";
    
lang.remember_me "{$lang->remember_me}";
// -->
</script>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" id="panel-cerceve">
    <tr>
        <td rowspan="2" width="44" valign="middle" align="center" id="panel-avatar"><img src="{$theme['imgdir']}/default_avatar.png" alt="avatar" width="42" height="42" /></td>
        <td id="panel-ust"><span style="float: right;">{$lang->welcome_current_time}</span>{$lang->welcome_guest}</td>
    </tr>
    <tr>
<td id="panel-alt">
<form class="clearfix" action="member.php" method="post">
<input type="hidden" name="action" value="do_login" />
<input class="field" type="text" id="nick" name="username" size="23" value="Kullanıcı Adınız.. " onfocus="this.value=''" />
<input class="field keyboardInput" type="password" id="sifre" name="password" size="23" value="şifreniz.. " onfocus="this.value=''" />
<input type="submit" name="submit" value="{$lang->login}" class="bt_login" />
<label class="black" for="remember"><input type="checkbox" name="remember" id="remember" value="yes" checked="checked" />
<acronym title="Bu seçenek, sitemize her ziyaretinizde giriş bilgilerinizin otomatik olarak hatırlanmasını sağlar.">{$lang->remember_me}</acronym></label>&nbsp;&nbsp;<a class="lost-pwd" rel="nofollow" href="member.php?action=lostpw">{$lang->lost_password}</a>
&nbsp;&nbsp;<a rel="nofollow" href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=register" title="Ücretsiz ve hızlı kayıt olabilmek için tıklayın."> <img src="images/uye-ol.gif" style="vertical-align: middle;" alt="kayıt ol" border="0" height="14" width="58"></a></form>
</td>
</tr>
</table>" 

Benim Sitemde Hata Kalmadı xDe
PHP Kod:
http://validator.w3.org/check?uri=www.kinqshares.tk&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0 
Ara
Cevapla
#5
Bu konu içi resimlere alt tagı nasıl ekleyebilirim. Alt tagına konu bağlığını eklemek istiyorum

Eski kod:
Kod:
<img src=\"{$url}\" border=\"0\" alt=\"{$alt}\"{$css_align} />
(REsim url'sini alt tagı olarak alıyor.)

Yapmak istediğim:
Kod:
<img src=\"{$url}\" border=\"0\" alt=\"[color=#FF0000]{$thread['subject']}[/color]\"{$css_align} />

ekledim ama title'ı alt tagı olarak görmüyor. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz cevap veya PM bekliyorum

Site:
Kod:
http://www.komedi-tr.com


Edit: Linklerinizi code tagları içinde ekleyiniz. / weqale
Ara
Cevapla
#6
Bu W3 Validatör ne işe Yarıyo ben prov-2 kullanıyorum en altta vardı giriyodum bi sürü error vardi bende kaldirdim bi sorun filan olurmu hala cözmüş degilim Üzgün
Ara
Cevapla



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
© 2009-2018 MyBB.Com.TR Internet Hizmetleri, MyBBGrup.Com Alt Kuruluşudur.

Web sitemiz dahilindeki tüm sayfalar, bu sayfaları gösteren tüm ekranlar ve içerdiği her türlü bilgi ve bağlı materyal, yerleşim ve öğeler, (çözüm ortaklarının logoları ve yasal hakları hariç) MyBB.Com.TR'ye aittir.
Yazılı izin olmaksızın ve kaynak belirtilmedikçe, (Kaynak göstererek alıntı yapılabilir.) kopyalanamaz ya da yayınlanamaz. MyBB.Com.TR sitesindeki içerik-ler 5070 sayılı kanun kapsamında dijital zaman damgasıyla ve DMCA tarafından korunmaktadır.
Tüm hakları, (insafiyet ile) saklıdır.
teknoloji forumu , haber