24.04.2010, Saat: 01:34
Merhaba arkadaşlar;
Daha önce bildiğiniz gibi sizlere Ref Nedir? Ref Saldırı''ları hakkında oldukça detaylı ve resimli bir şekilde anlatım yapmıştım,takip edenler bilir,etmeyenler ise,alttaki link'ten ilgili konuya ulaşabililer;
(Bkz: ) Ref Nedir? Ref Saldırı çözümleri nelerdir?
Bu konumda ise ''ref'' saldırılarına linklerine karşı ayrı bir engel yani ''.htaccess'' Kullanarak kökten çözüm sunucam sizlere hemen konuya geçelim...
Ftp / ''.htaccess'' dosyanızı indirmeden veya indirerek bir notepad ile açıyoruz,ardından altta vermiş olduğum kodları ekliyoruz:
''.htaccess'' dosyasına eklenicek kodlar:
Site adresini düzenlemeyi unutmayınız.!
Bu yönetemi ''robots.txt'' dosyasını kullanarak da yapabilirsiniz,bunun için gerekli anlatıma alttaki link'ten ulaşabilirsiniz..
(Bkz: ) Robots.txt ile ref önlemi
Ek Not: Ref'li linklerin silinme süreci,sitenizin index hızına orantılı olarak (7 ile 10) gün içersinde ref'li spam bağlantıları ''Google'' dizininden silinmektedir.
Daha önce bildiğiniz gibi sizlere Ref Nedir? Ref Saldırı''ları hakkında oldukça detaylı ve resimli bir şekilde anlatım yapmıştım,takip edenler bilir,etmeyenler ise,alttaki link'ten ilgili konuya ulaşabililer;
(Bkz: ) Ref Nedir? Ref Saldırı çözümleri nelerdir?
Bu konumda ise ''ref'' saldırılarına linklerine karşı ayrı bir engel yani ''.htaccess'' Kullanarak kökten çözüm sunucam sizlere hemen konuya geçelim...
Ftp / ''.htaccess'' dosyanızı indirmeden veya indirerek bir notepad ile açıyoruz,ardından altta vermiş olduğum kodları ekliyoruz:
''.htaccess'' dosyasına eklenicek kodlar:
Kod:
# no spam
RewriteCond %{THE_REQUEST} \?(ref=.*)?\ HTTP [NC]
RewriteRule .? http://www.mybb.com.tr%{REQUEST_URI}? [R=301,L]
Site adresini düzenlemeyi unutmayınız.!
Bu yönetemi ''robots.txt'' dosyasını kullanarak da yapabilirsiniz,bunun için gerekli anlatıma alttaki link'ten ulaşabilirsiniz..
(Bkz: ) Robots.txt ile ref önlemi
Ek Not: Ref'li linklerin silinme süreci,sitenizin index hızına orantılı olarak (7 ile 10) gün içersinde ref'li spam bağlantıları ''Google'' dizininden silinmektedir.
MyBB.Com.TR XpSerkan.Com FB.Com/XpSerkan
Google: +MyBBGrup FaceBook: #MyBBGrup Twitter: @MyBBGrup YouTube: ►MyBBGrup
MyBB Destek MyBB Tema MyBB Eklenti MyBB Seo
≧◔◡◔≦ I Love You MyBB (>‿♥)
Google: +MyBBGrup FaceBook: #MyBBGrup Twitter: @MyBBGrup YouTube: ►MyBBGrup
MyBB Destek MyBB Tema MyBB Eklenti MyBB Seo
≧◔◡◔≦ I Love You MyBB (>‿♥)