MyBB 1.6.x Temaları için 1.6.11 Sürümünde Değişen Şablon Kodları Güncellemesi - Manuel Anlatım
1.6.11 sürümü ile beraber, Default Temada 5 adet şablon değişti/güncellendi.. Güncelleme sırasında kullanmış olduğunuz temalara bu değişiklikler ne yazık ki yansımıyor/olmuyor ya da yeni bir tema yüklediğiniz zaman ve bu tema 1.6.10 veya daha eski sürüm olan orjinal default teması ile kodlanmış ise hata ve eksiklikler ile karşılabilirsiniz.
Temanızın sürümünün eski olup olmadığını ve güncel şablonları kapsayıp kapsamadığını, ancak aşağıdaki vermiş olduğum değişen şablon kodlarını karşılaştırarak rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz..
Sitelerinizin daha stabil ve sorunsuz çalışabilmesi için bu işlemi yapmanız kesinlikle tavsiye edilir..
1.6.11 Sürümünde Değişen/Güncellenen Default Tema Şablon İsimleri Aşağıda Listelenmiştir:
MyBB 1.6.11 Sürümü için değişen şablon kodları aşağıdaki gibidir..
Adım 1: Kullandığınız temanın
Hızlı Geçiş Şablonlardan
forumjump_advanced şablonundaki kodların tümünü silip aşağıdaki kodları yapıştırın.
-/+) forumjump_advanced şablonu için güncel kodlar:
Adım 2: Kullandığınız temanın
Üye Profili Şablonlardan
member_login şablonuna girin..
-) member_login şablonunda Bul:
+) Değiştir:
Adım 3: Kullandığınız temanın
Moderatör Kontrol Paneli Şablonlardan
modcp_finduser şablonuna girin..
-) modcp_finduser şablonunda Bul:
+) Değiştir:
Adım 4: Kullandığınız temanın
Özel Mesajlaşma Şablonlardan
private_advanced_search şablonuna girin..
-) private_advanced_search şablonunda Bul:
+) Değiştir:
Adım 5: Kullandığınız temanın
Konu Gösterimi - [showthread] Şablonlardan
showthread_quickreply şablonuna girin..
1/-) showthread_quickreply şablonunda Bul:
1/+) Değiştir:
2/-) showthread_quickreply şablonunda Bul:
2/+) Değiştir:
Ayrıca bakınız; Genel olarak MyBB 1.6.x serisi için şu ana kadar değişen tüm şablon kodlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz..
Kaynak:
1.6.11 sürümü ile beraber, Default Temada 5 adet şablon değişti/güncellendi.. Güncelleme sırasında kullanmış olduğunuz temalara bu değişiklikler ne yazık ki yansımıyor/olmuyor ya da yeni bir tema yüklediğiniz zaman ve bu tema 1.6.10 veya daha eski sürüm olan orjinal default teması ile kodlanmış ise hata ve eksiklikler ile karşılabilirsiniz.
Temanızın sürümünün eski olup olmadığını ve güncel şablonları kapsayıp kapsamadığını, ancak aşağıdaki vermiş olduğum değişen şablon kodlarını karşılaştırarak rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz..
Sitelerinizin daha stabil ve sorunsuz çalışabilmesi için bu işlemi yapmanız kesinlikle tavsiye edilir..
1.6.11 Sürümünde Değişen/Güncellenen Default Tema Şablon İsimleri Aşağıda Listelenmiştir:
- forumjump_advanced
- member_login
- modcp_finduser
- private_advanced_search
- showthread_quickreply
MyBB 1.6.11 Sürümü için değişen şablon kodları aşağıdaki gibidir..
Adım 1: Kullandığınız temanın

-/+) forumjump_advanced şablonu için güncel kodlar:
Kod:
<form action="forumdisplay.php" method="get">
<span class="smalltext"><strong>{$lang->forumjump}</strong></span>
<select name="{$name}" class="forumjump">
<option value="-1" {$jumpsel['default']}>{$lang->forumjump_select}</option>
<option value="-1">--------------------</option>
<option value="-4">{$lang->forumjump_pms}</option>
<option value="-3">{$lang->forumjump_usercp}</option>
<option value="-5">{$lang->forumjump_wol}</option>
<option value="-2">{$lang->forumjump_search}</option>
<option value="-1">{$lang->forumjump_home}</option>
{$forumjumpbits}
</select>
{$gobutton}
</form>
<script type="text/javascript">
<!--
$$('.forumjump').invoke('observe', 'change', function(e)
{
var option = this.options[this.selectedIndex].value
if(option < 0)
{
window.location=('forumdisplay.php?fid='+option)
return
}
window.location=({$forum_link})
})
//-->
</script>
Adım 2: Kullandığınız temanın

-) member_login şablonunda Bul:
Kod:
<td class="trow1"><input type="text" class="textbox" name="username" size="25" maxlength="{$mybb->settings['maxnamelength']}" style="width: 200px;" value="{$username}" /></td>
+) Değiştir:
Kod:
<td class="trow1"><input type="text" class="textbox" name="username" size="25" style="width: 200px;" value="{$username}" /></td>
Adım 3: Kullandığınız temanın

-) modcp_finduser şablonunda Bul:
Kod:
<td class="tcat" align="right" width="10%"><span class="smalltext"><strong>{$lang->postnum}</strong></span></td>
+) Değiştir:
Kod:
<td class="tcat" align="center" width="10%"><span class="smalltext"><strong>{$lang->postnum}</strong></span></td>
Adım 4: Kullandığınız temanın

-) private_advanced_search şablonunda Bul:
Kod:
<span class="smalltext">
<input type="radio" class="radio" name="order" id="order_asc" value="asc" /> <label for="order_asc">{$lang->ascending_order}</label><br />
<input type="radio" class="radio" name="order" id="order_desc" checked="checked" value="desc" /> <label for="order_desc">{$lang->descending_order}</label>
</span>
+) Değiştir:
Kod:
<span class="smalltext">
<input type="radio" class="radio" name="sortordr" id="order_asc" value="asc" /> <label for="order_asc">{$lang->ascending_order}</label><br />
<input type="radio" class="radio" name="sortordr" id="order_desc" checked="checked" value="desc" /> <label for="order_desc">{$lang->descending_order}</label>
</span>
Adım 5: Kullandığınız temanın

1/-) showthread_quickreply şablonunda Bul:
Kod:
<input type="hidden" name="subject" value="Cvp: {$thread['subject']}" />
1/+) Değiştir:
Kod:
<input type="hidden" name="subject" value="Cvp: {$reply_subject}" />
2/-) showthread_quickreply şablonunda Bul:
Kod:
<label><input type="checkbox" class="checkbox" name="postoptions[signature]" value="1" {$postoptionschecked['signature']} /> <strong>{$lang->signature}</strong></label><br />
2/+) Değiştir:
Kod:
{$option_signature}
Ayrıca bakınız; Genel olarak MyBB 1.6.x serisi için şu ana kadar değişen tüm şablon kodlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz..
Kaynak:
Kod:
http://docs.mybb.com/1611.html
MyBB.Com.TR
XpSerkan.Com
FB.Com/XpSerkan
Google: +MyBBGrup
FaceBook: #MyBBGrup
Twitter: @MyBBGrup
YouTube: ►MyBBGrup
MyBB Destek
MyBB Tema