05.08.2010, Saat: 20:08
Konulara Eklenen Resim ve Linkler için Uyulması Gereken Kurallar
Merhaba Arkadaşlar:
Bu konuyu açmamın sebebi,site'de açılan ''yardım'' veya ''paylaşım'' konu'larında eklemiş yada ekleyeceğiniz, resim'ler ile link'ler hakkında, yapmanız gerekenleri belirtmek içindir.
Resim'ler Hakkında:
Bazı arkadaşlarımız,gerek yardım, gerekse paylaşım konu'larında görüyorum ki resimleri kendi sitelerine upload edip konulara ekliyorlar, bu çok yanlış bir uygulama, sizde biliyorsunuz ki burası destek sitesidir,normal paylaşım sitesi değildir!
Açmış olduğunuz yardım ve paylaşım konularındaki resimlerin veya konu'nun kalıcı olması ve bir başka arkadaşımızın bu durumdan faydalanabilmesi için resimleri ''upload'' sitelerine eklemenizi tavsiye ediyorum...
Örnek Olarak: ''Tinypic.com'' veya ''İmageshack.us'' gibi resim upload sitelerine,resimleri yükleyerek konulara eklerseniz, hem forumun işleyişi,hemde bir başka arkadaşımızın işini görebilmesi için çok faydalı ve kalıcı olucaktır...
Ayrıca her hangi bir siteden alıntı yaparak, yine paylaşım yapıyorsanız,örneğin; blog sitelerinden bir ''icon seti'' yada bir makale paylaşıcaksınız,bildiğiniz gibi blog sitelerindeki konulara eklenen resimler kendi serverlerine yükleniyor buda yanlıştır.
Ne yapıyoruz? ; resmi upload sitelerinden birine yükleyip o şekilde konuya ekliyoruz.
Link'ler Hakkında:
Link'ler,bizim en çok önem verdiğimiz konulardan biridir. Yine resim konusunda belirttiğim gibi açıklama kısmını geçerek hemen ne yapmanız gerektiği hakkında kısa örnek vererek konuyu noktalamak istiyorum...
Yardım ve paylaşım konularında, sitenizin veya başka bir sitenin adresini vermek zorundanız yada ekliyorsanız yapmanız gereken adresin başında ''www'' kullanmamanızdır.
Örnek olarak: ''siteadınız.com'' veya ''mybbgrup.com'' gibi...
Örnek 2: Yada sitenizde bir hatalı sayfa var ve buna link vermeniz gerekiyorsa:
''siteadı.com/hata sayfası adresi.html'' gibi başında ''www'' kullanmadan eklemeniz yeterlidir.
Birde indirme,(''download'') linkleri var onlarıda altta göstermiş olduğum gibi eklemeniz yeterli olucaktır...
PHP Kod:
[code]İndirme link'i buraya gelicek[/code]
Umarım yazdıklarım boşa gitmez ve hep birlikte daha güzel,verimli bir ''destek forumu'' sağlarız...
Sayğılar;
--------------
MyBB.Com.TR Yönetimi
Son Güncelleme Tarihi: 09-12-2010 - Perşembe Saat: 02:58
Bağış yapmak ister misin?
[email protected]
[email protected]