Mybb Hakkında Soru ve Sorunlarız, Yardım ve Destek için MybbDepo external Adresini Ziyaret Ediniz.
Sponsor Reklam

duyuru Güncel Duyurular!
Güncel MyBB Dökümanları.. Güncel + Orijinal MyBB Sürümleri..
bilgi mybb

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 5/5 - 2 oy
[Bilgi] Google Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Bilinmeyenler
#1
Merhaba arkadaşlar,bugün elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla google ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum.Şu konuda arkadaşların kafasını karıştırdım herhalde o yüzden bu konuda netlik kazandırmak isterim.



1922, dünyanın kitle hareketleriyle sarsıldığı bir yıldı.Google'ın 1922'den beri faaliyet olduğunu söylemek isterim bu bildiğiniz internet vs değil GAZETE ve TARİKAT olarak faaliyet gostermekteydi.

Bu dönemde Fransız İhtilali sonucunda düşünce özgürlüğü yaygınlaşmaya başlamıştır. "George Ade " isimli bir alim insan bir kitap yazar "Fransa Hakkında Bilinmeyeler" adında ve burda Fransanın milli menfaatlerini açığa çıkarttığı için Fransa bu durumunun önüne geçmek için İngiltere Lloyd George Hükümetinden destek ister ve sonunda Ade idamla cezalandırılır.

George ismi daha sonralarında 1998 yılında kurulan Google adına benzetildi ve Google'nin,George Ade'nin torunları tarafından,tekrar faaliyete geçtiğini söylediler ve buda insanın aklına ister istemez Google,George Ade'nin devamı mı sorusu aklına geldi ?

Bu konuyu umarım açıklık getirmişimdir kimsenin kafası karışmasında sonra ben suçlu oluyorum kel hocamızın dediği aklımda kalmış işte yeri gelince söylemek istedim.

İsterseniz birazda Google'nin süreçlerini,aşama aşama inceleyelim..

Endüstri çağını geride bırakıp bilişim çağını yaşamaya başladığımız bu günlerde artık eski başarı hikayelerinin de yavaş yavaş değiştiğini görüyoruz. Günlük hayatımızı değiştiren dev firmaların doğuşu artık onlarca yıl sürmüyor. Hayat eskisinden çok daha hızlı bir şekilde akıyor ve bir bakıyorsunuz on yıl içinde hiç olmayan şirketler en büyükler arasında yer almış.

Böylesi hızlı bir gelişmeyi çok seneler önce Microsoft'la görmüştük. Sonra onu Yahoo, Amazon gibi internet çağının devleri izledi. Ama içlerinden birisi var ki hepsinden daha çok hayatımıza girdi, alışkanlık halini aldı. İşleyiş ve felsefe bakımından da üniversitelerde belki ders olarak okutulması gereken, şimdiye kadar kafamızda oluşturulan iş yeri fikrini çöpe atan ve yaratıcılığın sınırlarını sonuna kadar zorlayan, son derece dinamik bir bilişim devi Google.

Neden bu kadar heyecanla anlattığımı yazının ilerleyen bölümlerindeki resimlere baktığınızda ve vereceğim adreslerdeki videoları izlediğinizde anlayacaksınız. Ne yazık ki bu videolar İngilizce ama en azından Google Yerleşkesi'ni ve oradaki hayatı görmek açısından çok işe yarıyorlar.

Ama önce Google kelimesinin nereden geldiğine bakalım. Aslında birden sonra yüz tane sıfırdan oluşan sayının ismi olan Googol kelimesinin biraz değiştirilmesinden başka bir şey değil. Google bu terimi internet üzerinde bulunan çok büyük miktarlardaki bilgiye atıfta bulunmak için kullanıyor.

Her Şey Nasıl Başladı ?

1995 - 1997


Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin ilk tanıştıklarında 24 ve 23 yaşlarında üniversiteden yeni mezun olmuş gençlerdi. İlk başlarda konuştukları her konu hakkında zıt görüşleri savunmuşlardı ancak bu ikilinin ortak düşündüğü bir konu vardı: İnternet üzerinde bulunan tonlarca verinin bir şekilde sınıflandırılması ve arandığı zaman kolayca bulunabilmesi.

1996 yılında beraber çalışmaya başlıyorlar ve "BackRub" adını verdikleri arama motorunu geliştiriyorlar. Eski düşük seviye bilgisayarlardan kurdukları sunucu ortamı için üniversiteye yeni gelen parçalar arasında ödünç alabilecekleri parçalar bulabilmek o zamanlar için büyük nimet sayılıyor.

Aradan geçen bir yıl içerisinde bağlantıların çözümlenmesi için BackRub'ın getirdiği yeni yöntem gittikçe daha fazla ün kazanmaya başlıyor.


1998


Larry ve Sergey çalışmalarını geliştirmeye devam ediyorlar ve pazarlık ederek satın aldıkları terabyte kapasiteli diskleri Larry'nin yurt odasına yerleştiriyorlar böylece Google'ın ilk veri merkezi hayata geçmiş oluyor. Bu arada Sergey de potansiyel müşterilere ellerindeki ürünü anlatıp proje için kaynak sağlamaya çalışıyor. Ancak o zamanlar yükselişte olan ".com" şirketleri bile bu işe pek sıcak bakmıyor.

Hatta görüşülen potansiyel alıcılar arasında Yahoo'nun kurucularından David Filo da var ve genç iki arkadaşa projelerini kendilerinin geliştirmelerini ve belirli bir noktaya geldikten sonra müşteri aramalarını tavsiye ediyor.

Büyük oyuncuların ilgisini çekemeyeceklerini anlayan Sergey ve Larry kendi başlarına devam etme kararı alıyorlar ancak veri merkezini kurmak için kredi kartlarına yüklendiklerinden para sıkıntısı yaşıyorlar.

Tam bu sırada şansları geri dönüyor ve Sun Microsystems'in kurucularından Andy Bechtolsheim'la kısa da olsa bir görüşme ayarlayabiliyorlar. Yaptıkları sunumun sonunda Andy'nin bir yere yetişmesi gerektiğinden ikiliye aceleyle 100.000 $ değerinde bir çek yazıp ayrılıyor. Google Inc. adına yazılan bu çek ortada henüz öyle bir firma olmadığı için uzun süre bozdurulamadan bekliyor.

Eylül 1998'de üç kişilik kadroya sahip şirketlerini bir arkadaşlarının garajına yerleştiriyorlar. Bu arada günlük 10.000 arama sayısına yaklaşan beta aşamasındaki site gazetelerin ilgisini çekmeye başlıyor. Aralık 1998'de PC Magazine, en iyi 100 internet sitesi ve arama motoru arasında Google'ı da gösteriyor. Böylece Google gittikçe artan bir hızla tanınmaya başlıyor.

1999

Hızlı bir büyüme sürecine giren şirket sekiz elemana ve günde 500.000 sorguya erişiyor. En sonunda geliştirilmesi başlangıç için tamamlanan site 21 Eylül 1999'da beta yazısını kaldırıyor.

2000


Googleplex
adını verdikleri ve şu anda da kullanılan şirket merkezinde yazının ilerleyen bölümlerinde daha ayrıntılı anlatacağımız yeni bir çalışma anlayışı gelişiyor. Hikayenin devamını zaten biliyorsunuz. Google şu anda günde 200 milyon sorguya cevap veren ve 500'den fazla çalışanı olan büyük bir şirket haline geldi.

Merak edenler daha ayrıntılı şeklini İngilizce olarak bu bağlantıda bulabilirler.

Kod:
http://www.teknikportal.com/google-tarihcesi-googlein-tarihcesi-googlenin-tarihcesi-t9447.0.html


Google’nin Teknolojisi

Google’ın arama teknolojisi ve kullanıcı arabirim tasarımı Google’ı günümüzün ilk-nesil arama motorlarından farklı kılar. Sadece anahtar kelime veya meta arama teknolojisi kullanmak yerine, Google en önemli sonuçları ilk getiren, gelişmiş PageRank™ teknolojisine dayanır.

PageRank ağ sayfalarının önemini nesnel bir ölçeğe uyarlar; bu 500 milyon değişken ve 2 milyar terimden oluşan bir denklemin çözülmesiyle hesaplanır. PageRank ağın çok sayıda bağlantılı yapısını düzenleyici bir araç olarak kullanır. Doğal olarak, Google, Sayfa A’dan Sayfa B’ye kurulmuş her bağlantıyı, Sayfa A’dan Sayfa B’ye bir “oy” olarak yorumlar. Google bir sayfanın önemini aldığı oylarla belirler. Google ayrıca oyu veren sayfayı da inceler.

Google’ın komplike ve otomatikleştirilmiş arama metodları, insan müdahalesine engel olur. Diğer arama motorlarından farklı olarak; Google, hiç kimsenin daha yüksek listeleme yapamayacağı ve ticari amaçla sonuçları değiştiremeyeceği bir şekilde yapılandırılmıştır.


Google’nin Yönetim



ok Dr. Eric E. Schmidt, Yönetici ve Genel Müdür
ok Larry Page, İkinci Kurucu & Başkan, Ürünler Bölümü
ok Sergey Brin, İkinci Kurucu & Başkan, Teknoloji Bölümü
ok Omid Kordestani, Başkan Yardımcısı, Ticari Geliştirme & Satışlar Bölümü
ok Wayne Rosing, Mühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı
ok Cindy McCaffrey, Başkan Yardımcısı, Kurumsal İletişim Bölümü
ok Joan Braddi, Başkan Yardımcısı, Arama Servisleri Bölümü
ok Tim Armstrong, Başkan Yardımcısı, Reklam Satış Bölümü
ok Urs Hölzle, Google Üyesi
ok Craig Silverstein, Teknoloji Bölümü Yöneticisi


Google ‘nin Tüm Ofislerinde toplam 7000 kişi çalıştığı belirtiliyor.

Gmail

ok http://gmail.google.com ( Gmail, Google’ın e-posta hizmeti. Alanı 2,7 GB’ın üstündedir. Bir Gmail üyesinin davetiye göndermesi yoluyla, ya da cep telefonu yoluyla gmail hesabı edinilebilir.)

Google ajanda

ok http://www.google.com/calendar/render ( yılın önemli günlerinini Cep telefonu ‘na SMS ( ücretisiz servis ) olarak gönderi yapıyor.

Google ofis desteği

ok http://docs.google.com ( google’nin MS Office‘ine alternatif ücretsiz internet ofisi uygulaması !

Google dil desteği

ok http://services.google.com/tcbin/tc.py ( Google Türkçe dil desteği : Google Sizin Kendi Dilinizde Projesi)
ok http://www.google.com/language_tools ( Google’ın birçok dildeki web sayfasını ve metni İngilizce’ye tercüme eden ve yine İngilizce web sayfalarını ve metinleri başka dillere tercüme eden hizmeti)

Google üzerinden indirilebilen uygulama hizmetleri

ok http://talk.google.com (Google’ın Gmail hesabı olanlar için hazırladığı internet üzerinden mesajlaşma ve sesli görüşme yapılabilecek program)
ok http://earth.google.com (Yeryüzünü ince ayrıntılarına kadar üç boyutlu görmeye yarayan programın indirilebildiği site, Google Earth)
ok http://pack.google.com/ (Google’ın bütün programları bulunan paket programı)

GSM (GPRS üzerinden internet) hizmetleri

ok http://www.google.com/sms/ ( amerika bölgesel cep telefonu haritası upload hizmeti)
ok http://www.google.co.uk/sms/ ( ingiltere bölgesel cep telefonu haritası upload hizmeti)

Diğer hizmetler

ok http://google.com/ig ( Google Kişiselleştirilmiş internete Giriş Sayfası)ok http://www.google.com/reader ( Google Reader interaktif RSS & ATOM okuyucu)
ok http://images.google.com ( Resim, fotoğraf, grafik, çizim arama motoru)
ok http://video.google.com ( Video arama motoru)
ok http://groups.google.com ( E-posta grubu hizmeti Google Groups)
ok http://blogsearch.google.com (blog arama hizmeti)
ok http://www.google.com/patents ( Google Patents şu anda 7 milyon tane patentli ürünün teknik çizim şeması mevcut. )
ok http://trends.google.com/ ( Google da en çok aranan kelimeler)
ok http://books.google.com ( Basılı kitaplar arama motoru)
ok http://scholar.google.com ( Akademik makaleleri, kitap bilgilerini ve göndermeleri arama motoru)
ok http://catalogs.google.com (Yayınevlerinin kataloglarını aramaya ve sayfa sayfa okumaya yarayan motor)
ok http://news.google.com ( ingilizce Haberler)
ok http://reader.google.com ( RSS ve ATOM okuyucu hizmeti)
ok http://labs.google.com/sets (Aynı kümeye giren başka sözcükleri öğrenmeye yarar)
ok http://labs.google.com/ ( en son geliştirilme sürecindeki google prototip proje uygulamaları hakkında )
ok http://www.froogle.com ( İnternet üzerinden ürün satın almak isteyenler için karşılaştırma şansı sağlayan arama motoru)


Google mi ? Yandex mi ?

Arkadaşlar dediğim gibi Google'nin uzun bir geçmişi ve tecrubesi bulunmaktadır.Yandex ise yeni yeni ortaya çıkan ve kendine biraz çeki düzen veren bir arama motorudur.

Siz şimdi ki haliyle kıyaslama yapıyorsunuz,eski haliyle şimdi ki halinde dağlar kadar fark bulunmaktadır. Yandex'in sevilen tarafları olduğu kadar sevilmeyen taraflarıda vardır bi hassa Google'nin aynı şekilde.


Farkları ;


1)Google,uzun yıllar boyunca bu sektörde görev yapmış ve faaliyette olan bir sistemdir Yandex ise 35 yıldır faliyettedir.
2)Google hızlı ve güvenilirdir.Yandex ise yavaş ve güvenilirdir.
3)Webmaster araçları yönünden Google Tek liderdir.
4)Hizmet bakımından Google can sıkıcıdır neden ; Sizi ordan oraya atmasıdır ama yandex'te böle birşey söz konusu değildir.

5) Google istastik ve yandex'in metricası aynı vaziyette ve seviye'de olduğu gibi en büyük fark Google Analytic'in ücretli olması,metrica'nın ücretsiz ve kolay kullanımıdır.

Bu böle devam eder gider arkadaşlar konu baya uzun oldu kısaca sonuçlandırayım Google veya Yandex her iki arama motoruda benim işimi görsün,bana en iyi şekilde hizmet versin varsın ikisi de olsun.

İlerleyen dönemler Google ve Yandex'in tartışmalarını çok görür olcaz ve bu tartışmaların ve yeniliklerin öncüsü olur diye düşünüyorum.Her zaman şunu unutmayın ki yeniliklere ve yeni gelenlere her zaman açık olun ve destekleyin ileride faydasını büyük ölçüde alcaksınız.

Benim size tavsiyem yandex'i elinizin tersiyle itmeyin,google'de aynı şekilde Yandex'e tohumunuzu dikin ileri ki zamanlarda yeşerdiğin göreceksiniz Göz Kırp



Not: İnternet Google ile ilgili birçok bilgi,makele ve dokümana ulaşabilirsiniz.Ben biraz bilgim,fikrim,internetten bulduğum kaynakları derleyip düzenledim.



Derleme ve Düzenleme : Machine

Kaynaklar
marksist.org
gazi.edu.tr
teknikportal.com
taylanbey.com


huseyinkorbalta.com - Kişisel Blogum


Kaliteli hosting ve sunucu sahibi olmak için buraya tıklayın.
Ara
Cevapla
#2
Hahah Sırıtmak Tartışmaların cevabı olacak, sağol okuyayım bunu. Sırıtmak
Ara
Cevapla
#3
Daha ayrıntılı bilgi için:

Kod:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Google

Ara
Cevapla
#4
Daha çok ayrıntılı bilgi için: Sırıtmak

Kod:
http://www.google.com.tr/intl/tr/about/
Bağış yapmak ister misin?
[email protected]
Ara
Cevapla
#5
Yok mu arttıran? Sırıtmak
Ara
Cevapla
#6
(21.04.2012, Saat: 03:32)grdiyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yok mu arttıran? Sırıtmak

Var hocam şöle birşey buldum Sırıtmak

Kategori bazlı araştırma bilgileri için:

Kod:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Google

ingilizce bilginiz varsa:
Kod:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Google
MyBB.Com.TR Sağ Ok XpSerkan.Com Sağ Ok FB.Com/XpSerkan
Google: +MyBBGrup Sağ Ok FaceBook: #MyBBGrup Sağ Ok Twitter: @MyBBGrup Sağ Ok YouTube: ►MyBBGrup
MyBB Destek Sağ Ok MyBB Tema Sağ Ok MyBB Eklenti Sağ Ok MyBB Seo
≧◔◡◔≦ I Love You MyBB (>‿)
Ara
Cevapla
#7
Gece Team işbaşında... Gülümseme
Ara
Cevapla

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [Haber] Google Gideon Sundback’i Unutmadı! Sapan 1 44,953 24.04.2012, Saat: 21:47
Son Yorum: Mecruh



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

istanbul escorts - şişli escort - seks hikaye - porno - escort bayan

© 2009-2024 MyBB.Com.TR Internet Hizmetleri, MyBBGrup.Com Alt Kuruluşudur.

Web sitemiz dahilindeki tüm sayfalar, bu sayfaları gösteren tüm ekranlar ve içerdiği her türlü bilgi ve bağlı materyal, yerleşim ve öğeler, (çözüm ortaklarının logoları ve yasal hakları hariç) MyBB.Com.TR'ye aittir.
Yazılı izin olmaksızın ve kaynak belirtilmedikçe, (Kaynak göstererek alıntı yapılabilir.) kopyalanamaz ya da yayınlanamaz. MyBB.Com.TR sitesindeki içerik-ler 5070 sayılı kanun kapsamında dijital zaman damgasıyla ve DMCA tarafından korunmaktadır.
Tüm hakları, (insafiyet ile) saklıdır.



teknoloji forumu , haber

sex hikaye - porno izle - türk ifşa istanbul escort