MyBB Destek Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Grup Ayarlarında "İmza Ekleyebilir mi?" Olmayanlar [Çözüm]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Değerli MyBB kullanıcıları bundan bir süre önce bir arkadaşa özel mesaj aracılığı ile destek verirken karşılaştığım bir sorun ve çözümüdür.
Destek verdiğim kişi MyBB 1.6.5 kullanıyordu belki sadece bu sürüm için geçerli olabilir yada bir eklenti/değişiklik vs. bu sorunu ortaya çıkarıyor olabilir.. Destek verdiğim arkadaştan sonra birkaç kişide daha aynı problemi gördüm.. Sizlerlede paylaşmak istedim..

Güncelleme: Sürümünüz MyBB 1.6.5 değil ise sorunun çözümü için lütfen forumunuzu MyBB 1.6.5'e güncelleyiniz.1.6.5 kullanıyorsanız yada 1.6.5'e geçmenize rağmen aşağıda ekran görüntüsü olan hatayı alıyorsanız çözümü uygulayınız..

Özel Mesaj ile destek verirken üyemizin bana ulaştırdığı hata görüntüsü

13846922739088166327.png

Sorun Tanımı ve Çözümü

Sorunun olduğu bölüm : AdminKP > Üyeler & Gruplar > Gruplar > Kullanıcı Gruplarını Yönet > X Kullanıcı Grubu (siz seçeceksiniz) > Seçenekler (Grubu Düzenle) > Kullanıcılar ve İzinler > İmza Ekleyebilir mi? [Burası forumunuzda eksik olabilir]

Kontrol ettikten sonra aynı sorun sizde de varsa aşağıdaki çözümü dikkatlice takip ediniz..

Sorunun Çözümü

Değerli üyemiz,

Lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz,

FTP'nize giriniz. ;

1)MyBB Sitenizin Kurulu olduğu dizin içerisinden > admin klasörü > modules klasörü > user klasörü > groups.php dosyası > bulup FTP'nizde Masaüstünüze indiriniz.

2)Masaüstünüze indirdiğiniz groups.php dosyasını açınız (wordpad tercihimdir) ve ctrl+f yaprak arayınız;

PHP Kod:
$form->generate_check_box("canuploadavatars"1$lang->can_upload_avatars, array("checked" => $mybb->input['canuploadavatars'])), 

Hemen altına ekleyiniz;

PHP Kod:
$form->generate_check_box("canusesig"1$lang->can_use_signature, array("checked" => $mybb->input['canusesig'])), 

Değişikliği kayıt edip değişiklik yaptığınız groups.php dosyasını FTP'nize tekrar giriş yaprak indirdiğiniz yere gönderiniz. (Değiştirilsinmi vs. FTP sorularına evet diyoruz.)

3)Şimdi Turkish/Türkçe Dil Klasöründe Sorun olabilir kontrol ediyoruz.

4)FTP'mize giriş yapıyoruz.

5)MyBB Sitenizin Kurulu olduğu dizin içerisinden > inc klasörü > languages klasörü > turkish klasörü > admin klasörü > user_groups.lang dosyası > bulup FTP'nizde Masaüstünüze indiriniz.

6)Masaüstümüze indirdiğimiz user_groups.lang dosyasını açıyoruz (wordpad tercihimdir) açtıktan sonra ctrl+f yaparak arıyoruz;

PHP Kod:
$l['can_upload_avatars'] = "Avatar yükleyebilir?"

Aşağıda vereceğim kod yoksa! Hemen altına ekliyoruz;

PHP Kod:
$l['can_use_signature'] = "Ä°mza Ekleyebilir mi?"

Değişikliği kayıt edip değişiklik yaptığınız user_groups.lang.php dosyasını FTP'nize tekrar giriş yaprak indirdiğiniz yere gönderiniz. (Değiştirilsinmi vs. FTP sorularına evet diyoruz.)

Hepsi bu kadar sorunun düzelmesi gerek..

Not: Arama yaptım ama benzer konu göremedim eğer varsa başta paylaşan kişi olmak üzere tüm kullanıcılardan özür dilerim..

Not1:Konuyu bu bölüme açtım İpuçları bölümüne konu açamadığım için yönetimden ricam eğer konu uygunsa İpuçları bölümüne taşırlarsa sevinirim.

Saygılarımla,
Sapan.

güzel bir anlatım olmuş doğrusu eline sağlık kardeşim Gülümseme
(02.01.2012, Saat: 20:27)eXiGent Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]güzel bir anlatım olmuş doğrusu eline sağlık kardeşim Gülümseme

Teşekkür ederim Gülümseme
Anlatım için teşekkür ederiz. Emeğine sağlık.
dediğiniz gibi yapıp kaydettim fakat imza ekleyebilir mi yi seçip kaydediyorum sonrasında tekrar girdiğimde tik işareti kalkmış oluyor yani olmuyor
(09.01.2012, Saat: 21:38)Pirefösör Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]dediğiniz gibi yapıp kaydettim fakat imza ekleyebilir mi yi seçip kaydediyorum sonrasında tekrar girdiğimde tik işareti kalkmış oluyor yani olmuyor

Değerli üyemiz,

Forumunuz MyBB 1.6.5'den düşük bir versiyon ise Çözüm işe yaramayacaktır.

Forumunuzu MyBB 1.6.5'e yüksetmek için lütfen ziyaret ediniz;

Eğer forumunuz MyBB 1.6.5 ise ve çözüm işe yaramadıysa lütfen imza ekleyebilirmiyi seçmeden önce ;

admin klasörü > modules klasörü > user klasörü > groups.php dosyasının CMOD ayarını 777 olarak ayarlayınız. İşleminizi kayıt ettikten sonra dosyanın CMOD ayarını tekrar 644'e çeviriniz..

Buda işe yaramaz ise lütfen ziyaret ediniz;

Not: Lütfen unutmayınız bu çözüm MyBB 1.6.5 için geçerlidir ve sürümde oluşan imza hatalarından biri bu hatadır.

Saygılarımla,
Sapan.

Söylediklerinin hepsini yaptım imza ekleyebilir mi seçenegi çıkmıyor
Sayfalar: 1 2 3