MyBB Destek Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Adsense Reklamları için Forum Sitelerindeki Yerleşim Alanları
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Adsense Reklamları ile Forum Sitelerinde Yüsek Kazanç Sağlanabilecek Yerleşim Alanları
Bir forum sitesi işlettiğinizde, reklam yerleşimleri ve biçimleri, başarılı olacak ama düzenli kullanıcılarınızı taciz etmeyecek reklamlar tasarlamanın anahtarıdır.

Yerleştirme Şekilleri: Reklam birimlerinizi tekrar gelen ziyaretçilerin onları fark edecekleri yerlerde görüntüleyin.
  • ok Forumu düzenli olarak ziyaret eden kullanıcılar başlığı atlama ve doğrudan ilgilendikleri ileti dizisine gitme eğilimi gösterdiklerinden, reklam biriminizi ilk iletinin üstüne veya altına yerleştirmek, logonun yanına yerleştirilen reklamlardan daha etkili olabilir.
    ok Son hemen sonrasına bir büyük afiş yerleştirin. Bu, bir ileti dizisini sonuna kadar okuyan kullanıcılara, içerik sona erdiğinde seçecekleri bir 'sonraki adım' sağlar. Kullanıcılarınız reklamı görmeden sonraki ileti dizisine geçebileceklerinden, büyük afişi sayfa altlığından sonra yerleştirmekten kaçının.

adsenseforum.jpg
Forumlar İçin Adsense Yerleşim Alanları

Biçimlendirme: Tasarımınızı birden fazla reklam birimi ve sınırlı yer için uyarlama.
  • ok Birden fazla reklam birimi kullanırken, sitenizdeki reklam yerlerini doldurmak için çok çeşitli biçimler kullanabilirsiniz. Forumunuzun sol tarafındaki kıvrımın üstüne bir gökdelen yerleştirmek, diğer konumlandırmalara göre biraz daha iyi bir performans elde edilmesini sağlar gibi görünüyor. Bununla birlikte, sayfa üzerinde birden fazla reklam birimi kullanırken, yatay yönle ilgili önyargımız hala büyük afiş kullanılmasını teklif ederiz. Isı haritamız daha fazla ayrıntı sağlayabilir.
    ok Forumunuzun üst tarafının yakınında başlığın hemen altına sığacak kadar küçük, yatay bağlantı birimleri kullanın. Düzenli forum ziyaretçileri için, bağlantı birimleri, göz atılacak daha fazla miktarda alakalı konu dizisi sağlar.

Reklamlarınızı her nasıl oluşturmayı seçmiş olursanız olun, forumların düzenli kullanıcılarla büyük ölçüde etkileşen siteler olduğunu aklınızda bulundurun. Çok tacizkar görünmemelerini sağlamak için, reklamları hoş bir şekilde harmanladığınızdan emin olun - ama reklamlarınızı kullanıcıları yanlış yönlendirmelerine neden olacak kadar iyi harmanlamamaya da dikkat edin Ünlem
Her forum sitesi farklıdır ve topluluğunuzu en iyi siz bilirsiniz; o nedenle, kullanıcılarınız için en olumlu deneyimi oluşturmak için her zaman kendi değerlendirmelerinizi kullanın.

Kaynak: Google Adsense