MyBB Destek Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: config.php Dosyasının Adını Değiştirmek - (Güvenlik-Önlemi)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
MyBB Güvenlik Önlemi için config.php Dosyasının Adını Değiştirmek

İlk olarak Ftp / inc klasöründeki config.php Dosyasının adını değişiyoruz.
Örnek: Ben config.php Dosyasının adını ayar.php olarak değiştim, sizde kendinize göre değişin
Daha sonra Ftp/inc/init.php dosyasını buluyorsunuz ve init.php dosyasını açarak aşağadaki kodu buluyorsunuz..

init.php Dosyasında Bulmanız Gereken Kod:
PHP Kod:
if(!file_exists(MYBB_ROOT."inc/config.php")) 

Değiştir:
PHP Kod:
if(!file_exists(MYBB_ROOT."inc/ayar.php")) 

Yine aynı Dosya içinde şu Kodlarıda Buluyorsunuz:
PHP Kod:
require_once MYBB_ROOT."inc/config.php"

Değiştir:
PHP Kod:
require_once MYBB_ROOT."inc/ayar.php"

Adımları doğru bir şekilde yaptıysanız eğer sorun yaşamazsınız ve config.php dosyasının adını değişerek forumunuza bir Güvenlik Önlemi daha uygulamış olursunuz..
ek bir hatırlatma olarak, güncelleme işlemi yapacağınız zaman da. install/upgrade.php açıp

bul :
PHP Kod:
require_once MYBB_ROOT."inc/config.php"

"config.php" 'yi ne isim verdiyseniz, onunla değiştirin. aksi takdirde güncelleme yapamazsınız.

paylaşım için teşekkür S.G

elinize sağlık güzel bir güvenlik önlemi yapmak lazım
(27.11.2010, Saat: 20:50)No FeaR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]paylaşım için teşekkür S.G

Rica ederim @ No FeaR, ek ilaven için ben teşekkür ederim, aklıma gelmemişti onu hatırlatması sağolasın.

(27.11.2010, Saat: 22:05)eXiGent Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]elinize sağlık güzel bir güvenlik önlemi yapmak lazım

Evvahllah sende sağol. Gülümseme
işime yaradı ilerde bir gün günceleme yaparken unutmayız işallah bunları yoksa vaw halimize Gülümseme
(13.09.2011, Saat: 03:17)SkyGhostAir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]işime yaradı ilerde bir gün günceleme yaparken unutmayız işallah bunları yoksa vaw halimize Gülümseme

Yaptığınız işlemleri not alın hocam Öneri-Fikir güncelemelerde sorun yaşarsınız yoksa, özellikle confing.php dosyasının adını değiştirdiyseniz eğer güncelleme yaparken tekrar eski haline getirmeniz gerekiyor, aynı işlemleri diğerlerinde de yapıyorsunuz, örnek, admin klasörü adını vs..
(13.09.2011, Saat: 03:27)xpserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(13.09.2011, Saat: 03:17)SkyGhostAir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]işime yaradı ilerde bir gün günceleme yaparken unutmayız işallah bunları yoksa vaw halimize Gülümseme

Yaptığınız işlemleri not alın hocam Öneri-Fikir güncelemelerde sorun yaşarsınız yoksa, özellikle confing.php dosyasının adını değiştirdiyseniz eğer güncelleme yaparken tekrar eski haline getirmeniz gerekiyor, aynı işlemleri diğerlerinde de yapıyorsunuz, örnek, admin klasörü adını vs..

alıyorum uyarın için sagol bizi düşündügün içinde senin hakın +rep le ödenmez Gülümseme
Sayfalar: 1 2