MyBB Destek Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Beyaz Sayfa Sorunsalı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sitemi sorunsuzca 1.6.7'ye güncelledim. Ancak sorunum şu;

Anasayfaya girerken adresin sonuna
PHP Kod:
/index.php 
eklemeyince siteye giremiyorum. htacces dosyasından kontrol ettim normal. Seo ayarlarından noflow yaptım olmadı. Seo'yu kapattım olmadı. Kaldırdım olmadı.
PHP Kod:
.htm 
ve
PHP Kod:
.html 
uzantılarını sildim olmadı. Benim aklıma başka fikr gelmiyor sorunun çözümüne dair. Aklına fikir gelen var mı?


Kod:
www.sucukludondurma.com
Hangi seo eklentisini kurdunuz hocam ?

Birde şu konuya bakınız. functions.php sorunuda olabilir..



Yeni seo eklentisinde nofollow kapatma olayı yok. sanırım spicefuse seo kullanıyorsanız eğer öyle ise yeni seo'yu kurmanızı tavsiye ediyorum..

(21.04.2012, Saat: 02:47)xpserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hangi seo eklentisini kurdunuz hocam ?

Birde şu konuya bakınız. functions.php sorunuda olabilir..



Yeni seo eklentisinde nofollow kapatma olayı yok. sanırım spicefuse seo kullanıyorsanız eğer öyle ise yeni seo'yu kurmanızı tavsiye ediyorum..


Öncelikle hızlı yanıtınız için teşekkür ederim Göz Kırp

SpiceSeo'yu da Google Seo'yu da denedim. Mybb 1.6.7 sürüme ait functions.php yüklü. 1.6.3 google seo yükledim. functions.php dosyasını silerek tekrar yükledim olmadı.
Hocam seo'nuz şuan kapalı mı ?
Bir yerde eksik işlem ya da hata yapıyorsunuz, bakın resimli ve videolu anlatım konuları mevcut.



Eklenti yönetimi kısmında şu işlemide yapıyormusunuz ?

mybb-google-seo-kurulum-21.png

mybb-google-seo-kurulum-22.png



Düzelmedi mi? şunu deneyin => ftp'deki functions.php dosyasını silin ve 1.6.7 sürümünün orjinal functions.php dosyasını yükleyip tekrar seo kurulumunu gerçekleştirin.

Eğer functions.php dosyasını var olanın üzerine atarsanız sorun devam edebilir..


Ayrıca sunucunuz linux mu ?

Bu arada mybb sürümünüz 1.6.7 olduğu için diğer eski seo eklentileri zaten çalışmaz.
Öncelikle biraz önceki duruma açıklık getirmek isterim;

Tema yapımcısının izni ile (kendi sitesinde izin yazım halen mevcut) ismini kaldırdım. MyBB linklerini ise google aramalarında çıkmaması için linkler kaldırılmıştı. Bu tip bir güvenlik önlemi işe yarar mı bilmem ama böyle bir yazı okuduğumu anımsıyorum. Hassasiyetinizi anlıyorum.

Neyse geçeyim sorunun şimdiki haline; Bir önceki mesajda yazılanları harfiyen yapmaya çalıştım. Gözden kaçan olabilir diye tekrar tekrar yükledim, kaldırdım. Şu anda Google seo kurulu, aktif ancak linkler halen
Kod:
showthread.php?tid=
şeklinde.


Düzeltme: Eklentiler sayfasında bir uyarı mevcut:
Alıntı:'', veritabanınızın 'utf8' olmadığı tespit edildi. Lütfen forumunuzu UTF-8 formatına dönüştürün. Google Seo eklentisinin stabil çalışabilmesi için forumunuzun utf-8 formatında olması gerekiyor.


Forumu ilk kurduğumda latindi forum. Daha sonra ben PhpMyAdmin'den yapılandırarak utf8'e çevirdim. Tekrar kontrol ettim, google şablonu PhpMyAdmin'de utf8 görünüyor ama eklenti sayfasında uyarı veriyor. İlginç geldi.
hocam sitenize /index.php yazmadan girdim oldu sorunu çözdünüz herhalde
Seo'yu açınca yine girilmiyor Gülümseme Şu anda seosuz açık site. Google seo'yu belki 6-7 defa kurup kaldırdım olmadı. Anlamadım nedense Kararsız