MyBB Destek Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Megaupload Sitesi'nin Sahibi Tutuklandı! - Serveti Dudak Uçuklattı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
fft99_mf1935447.Jpeg

Kim Dotcom tam 16 milyon sterlin değerindeki evinde yakalandı.

fft16_mf1935443.Jpeg
Dünyanın en popüler dosya paylaşım sitelerinden Megaupload’un kurucusuna internet korsanlığı suçlamasıyla düzenlenen operasyon milyonlarca dolarlık bir servetin detaylarını gözler önüne serdi. Hollywood filmlerini aratmayan operasyon Yeni Zelanda‘nın Auckland kentinde geçen perşembe günü sabaha karşı 06.30’da düzenlendi. 16 milyon sterlinlik (yaklaşık 44.8 milyon lira) villasında yakalanan sitenin kurucusu Kim Dotcom (38), evinden çıkan servetiyle şaşırttı. Dünya medyasının ilgisi şimdi Pembe bir Cadillac’ın da içinde olduğu toplam 5 milyon dolar değerindeki arabaların sahibi olan Dotcom’un servetini nasıl elde ettiğine çevrildi.

20 ay hapis cezası almıştı
Hortumculuk ve internet hacker’lığı suçlarıyla 55 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak olan Dotcom her şeye bir hacker olarak başladı. Alman asıllı olan ve Finlandiya vatandaşlığı da bulunan Dotcom 90’lı yılların başında birçok şirketin bilgilerini çalarak hacker’lık dünyasına adımını attı. O dönemde çaldığı kredi kartı ve hesap bilgileri nedeniyle 20 ay hapse mahkûm edilen Dotcom’un cezası ertelendi. Daha sonra DataProtect adlı firmayı kuran Dotcom, hacker’lık bilgisini firmalara güvenlik hizmeti vererek kullanmaya başladı. Site birkaç yıl içinde başarıya ulaşınca da milyonlarca euroya alıcı buldu. Sonrasında kurduğu ‘LetsBuyIt’ adlı siteyle de başarısına başarı kattı. Firmaları hack’leyerek hırsızlık yaptığı suçlaması tekrar yöneltilen Dotcom çareyi sitesini 1.5 milyon dolara satıp 2002’de Tayland’a kaçmakta buldu. Daha sonra birkaç yıl boyunca Avustralya, Dubai ve Filipinler gibi ülkeleri dolaştı. 2005’te ise yerleşik bir düzen kurmak istediğine karar vererek merkezi Hong Kong’da bulunan Megavideo firmasını kurdu. 200 milyon dolar serveti olduğu düşünülen ‘Doktor Kötü’ lakaplı Dotcom, ‘Schmitz’ olan soyadını da mahkeme kararıyla ‘Dotcom’ olarak değiştirmişti.

Film gibi baskın
ABD Adalet Bakanlığı’nın girişimiyle harekete geçen Yeni Zelanda polisi 16 milyon sterlinlik villaya helikopterlerle baskın yaptı. Sitenin yasadışı yollarla kopyalanmış film, müzik ve kitaplara ulaşmayı sağladığı kararını alan ABD hükümetinin aradığı en önemli isim Dotcom’du. Polisleri fark eden Dotcom kaçmaya çalışsa da başarılı olamayarak ele geçirildi. İlginç olan ise villadan çıkanlardı.
Komşuların Dotcom’un her zaman yaptığı gibi helikopteriyle kahvaltıya gitmek üzere yola çıktığını sandığı baskında 1959 model pembe bir Cadillac’dan 400 bin dolarlık Rolls Royce’a kadar toplam değeri 5 milyon dolara ulaşan birçok lüks araba ele geçirildi. Yüz binlerce dolarlık nakit paraya da el koyan polislerin ele geçirdiği ve 2010 model bir Maserati’nin de bulunduğu arabaların plakaları da ilgi çekti. ‘Suçlu’, ‘Kötü’ ve ‘Mafya’ gibi plakalara sahip araçlar dışında evde bulunan birçok silaha da el konuldu. Dotcom serveti dışında çapkınlığıyla da tanınıyor. İnternet üzerinden sık sık genç kadınlarla çektirdiği fotoğrafları paylaşıyor.

Neden Megaupload?
ABD’ye göre, her türlü dosyanın indirilebildiği Megaupload sitesinde yasadışı kopyalanmış müzik, film, televizyon programları ve dijital kitaplara da ulaşılabiliyordu. 2010’da 27 milyon sterlin kazanan Megaupload’un ödenmeyen telif hakları nedeniyle eser sahiplerini 500 milyon dolarlık zarara uğrattığı öne sürüldü. Bunun üzerine Megaupload’un 7 yöneticisi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Dotcom dışındaki yakalananlar arasında, Alman vatandaşları Finn Batato ve Mathias Ortmann ile Hollandalı Bram van der Kolk da bulunuyor. Diğer 3 kişi ise halen aranıyor. Kapatılan sitenin 180 milyon kayıtlı kullanıcısı var. Site günde 50 milyon tık alıyor. Dotcom site sayesinde sadece 2010’da 42 milyon dolar kazanmıştı. Sitenin grafik tasarımcısı bile 1 yıl içinde toplam 1 milyon dolar kazanıyor.


fft16_mf1935444.Jpeg

Dotcom’un bu devasa servete nasıl sahip olduğu merak konusu.?Dotcom’un arabalarının plakaları ‘V’ ve ‘Hacker’ da dikkat çekti



Kaçak çalışanı Türkiye’de olabilir
Dotcom’un suçlanan 6 çalışanından biri olan ve Megaupload sitesinin yazılım bölümü gelişiminin müdürü Andrus Nomm (32) ise halen polis tarafından aranıyor. Megaupload’un en etkili isimlerinden olduğu bilinen Nomm Estonya vatandaşı. Ancak genç adamın Türkiye ve Estonya’da yaşadığı biliniyor.



Anonymous saldırdı
ABD’nin Megaupload’a karşı düzenlediği operasyonuna tepki gösteren hacker grubu Anonymous ‘intikam yemini’ etti. Grup, FBI, ABD Savunma Bakanlığı, plak şirketleri Universal ve Warner Music’in sitelerine saldırdı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ABD’yi desteklediğini açıklamasından sonra da Fransa’nın cumhurbaşkanlığı sitesine de bir saldırı düzenlendi.

Clinton’ın eski avukatı savunacak
ABD eski başkanı Bill Clinton ve daha birçok ünlü ismin avukatlığını yapmış olan Robert Bennett, Dotcom’un savunmasını üstleneceğini açıkladı. Bennett, Dotcom dışında firma çalışanlarından ele geçirilen tüm isimleri temsil edeceğini söyledi.
Kötü olmuş ama onun evi ne öyle yaa :S
Evi harika Sırıtmak
Adam zengin beyler Gülümseme Bu adamı yakalayıp hapiste çürütceklerine bilgisinden yararlanmaları lazım.
Alıntı:Clinton’ın eski avukatı savunacak
ABD eski başkanı Bill Clinton ve daha birçok ünlü ismin avukatlığını yapmış olan Robert Bennett, Dotcom’un savunmasını üstleneceğini açıkladı. Bennett, Dotcom dışında firma çalışanlarından ele geçirilen tüm isimleri temsil edeceğini söyledi.

Bence esas parayı avukat buldu...